Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.


 

Kalaja e Prezës ndodhet sipër fshatit me të njëjtin emër, në kreshtën e kodrës. Kjo është një kështjellë e vogël, e cila ka nisur të ndërtohet në shek e XIV dhe ka përfunduar në fillim të shek e XV nga ana familjes feudale të zonës, Topiajve. Kalaja është shpallur monument kulture. Në qoshet e saj kalaja ka katër kulla rrethore. Kulla e sahatit ështëe ngritur rreth viteve 1800 – 1850. Ajo shquhet për pozicionin mjaft të bukur, duke kontrollur fushën e Tiranës


 

Prezë Castle (Albanian:Kalaja e Prezës) is a castle in Prezë, western Albania. Preza Castle overlooks the village with the same name and is located on a hilltop. It is a small castle the construction of which started in the 14th century and was completed in the early 15th century and belonged to the Topias, a local feudal family. The castle has been declared a ‘monument of culture’. It has four towers, one in each corner. The clock tower was erected around 1800-1850. It is known for its beautiful location, overlooking the Tirana plain. The castle is quite close to the Mother Theresa International Airport. A restaurant and other service facilities are found inside the castle

 

Leave a comment

Libraria Universitare UBT