Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Analizat Laboratorike Drithërave, Miellrave, Brumërave dhe Produkteve Pjekjes- Abdyl Sinani, Gafur Xhabiri

Tekst Universitar

– Autor: Abdyl Sinani, Gafur Xhabiri
– Shtepia Botuese : “Cabej”
– Viti i Botimit: 2011
– Volum me: 162 faqe
– Botimi i dyte
– ISBN 978-9989-150-79-1
– Cmimi: 1500 Leke

Peshë 0.28 g/kg

Çmimi: 15.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Në librarinë e Universitetit Bujqësor të Tiranës gjendet libri: ANALIZAT LABORATORIKE TE DRITHERAVE, MIELLRAVE, BRUMERAVE DHE PRODUKTEVE TE PJEKJES me 162 faqe. Teksti është hartuar me një nivel metodik shkencor të kohës, i kuptueshëm dhe i zbatueshëm nga studentet dhe specialistet e kësaj fushë.
Teksti përbëhet nga tre pjesë: Pjesa e parë Përcaktimi I Cilësive Të Drithërave Dhe Produkteve Të Blojës trajton analizat organoleptike, si pesha e hektolitrit, shkalla e qelquritetit, etj, dhe kimike, si aciditeti, lagështia, hiri, sedimenti, amidoni, celuloza, proteina, luteni i njomë dhe rrezja e miellit. Pjesa e dyte Reologjia E Brumërave trajton përcaktimin e cilësive të miellrave dhe të brumit për buke dhe produkte të brumit, si aftësia ujëthithëse, forca e miellit, zhvillimi i brumit, rezistenca, elasticiteti, viskoelasticiteti, shkalla e rënies se brumit, qëndrueshmëria e brumit, veprimtaria enzimatike dhe klasa cilësorë e miellrave. Pjesa e trete Përcaktimi I Cilësive Të Produkteve Të Pjekjes/Buka, Makarona, Produktet Konditore. Në këtë pjese jepen analizat laboratorike të bukës, si analizat organoleptike, cilësive fizike, lagështisë, aciditetit, përcaktimi i sasisë së kripës, sheqernave reduktuese, prova e bukëpjekjes. Për makaronat trajtohen analizat e cilësive fizike dhe kimike. Në fund të pjese se analizave trajtohen analizat e produkteve konditore.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
527 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
410 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
156 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
73 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
64 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT