Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

Lojtaret e letrave

 

 

Piktura: Lojtaret e letrave, e vitit 1892-93

Permasat: 60cm x 73cm
Autori: Paul Cezanne (1839-1906) Francez
U shit: 259 milion dollare, ne vitin 2011

 

 

 

 


lon

 

 

 

 

Piktura: Portreti i Adele Bloch Bauer, e vitit 1907

Permasat: 138cm x 138cm
Autori: Gustav Klimpt (1862-1918) Austriak
U shit: 135 milion dollare, ne vitin 2006

 

 

 


doktor gachet

 

 

 

 

 

Piktura: Portreti i doktor Gachet-it, e vitit 1890

Permasat: 67cm x 56cm
Autori: Van Gogh (1853-1890) Hollandez
U shit: 82.5 milion dollare, ne vitin 1990

 

 

 

 


balloja e mullirit

 

 

Piktura: Balloja e mullirit te Galette-s, e vitit 1876

Permasat: 131cm x 175cm
Autori: Pierra-Auguste Renoir (1841-1919) Francez
U shit: 78.1 milion dollare, ne vitin 1990

 

 

 


djali me pipe

 

 

 

 

 

 

Piktura: Djali me pipe, e vitit 1905

Permasat: 100cm x 81.3cm
Autori: Pablo Picasso (1881-1973) Spanjoll
U shit: 104 milion dollare, ne vitin 2004

 

 

 

 

 


klithma

 

 

 

 

 

Piktura: Klithma, e vitit 1893
Permasat: 91cm x 73.5cm
Autori: Edvard Munch (1863-1944) Norvegjez
U shit: 119.9 milion dollare, ne vitin 2012

 

 

 

 

 

 


nudo plate

 

 

 

 

Piktura: Nudo ne platene e skulptorit, e vitit 1932

Permasat: 162cm x 130cm
Autori: Pablo Picasso (1881-1973) Spanjoll
U shit: 106.5 milion dollare, ne vitin 2010

 

 

 

 

 

 


joseph rulin

 

 

 

 

Piktura: Portreti i Joseph Roulin, e vitit 1889
Permasat: 64.4cm x 55.2cm
Autori: Van Gogh (1853-1890) Hollande
U shit: 58 milion dollare, ne vitin 1989

Leave a comment

Libraria Universitare UBT