Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Analiza e Investimeve Teori Prof. Dr. Hidajet Shehu, Dr. Albert Lusha

Tekst Universitar

– Autor: Prof. Dr. Hidajet Shehu, Dr. Albert Lusha
– Shtëpia Botuese: “Dita Print”
– Viti i Botimit: 2022 (ribotim)
– ISBN: 978-9928-229-83-0
– Volumi me: 570 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×17)cm
– Pesha: 0.860 kg
– Çmimi: 1800 Lekë

Peshë 0.860 g/kg
Përmasa 24 × 17 cm

Çmimi: 18.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Objektivi kryesor i tekstit Analiza e investimeve. Metoda dhe aplikime është aftësimi teorik dhe praktik i studentëve për kryerjen e analizave mbi leverdishmërinë e projekteve investuese nga ana e ndërmarrjeve dhe individëve. Teksti trajton gjerësisht teorinë, metodologjinë, fazat e analizës, teknikat, instrumentet dhe mënyrën e kontrollit të leverdishmërisë së investimeve. Në të pasqyrohen zhvillimet më të fundit në lidhje me problemet aktuale të analizës së investimeve. Në këtë aspekt, teksti saktëson, madje evoluon, mjaft koncepte lidhur me përkufizimet e investimeve në aspektin kontabël, praktik, matematikor dhe sintetik.

Është synuar që problematika e trajtuar në këtë tekst të jetë e vlefshme për një spektër më të gjerë se auditorët. Kështu, operatorët ekonomiko-financiarë e të gjitha niveleve do të balla­faqohen me metodologji, instrumente dhe teknika mjaft të dobishme në punën e tyre, pasi për financat moderne planifikimi i veprimtarisë investuese konsiderohet si veprimtari me rëndësi parësore të ndërmarrjeve.

Analiza e investimeve, koncepte bazë; bazat e matematikës financiare në funksion të analizës së investimeve; bazat e analizës së investimeve industriale; metoda ekonomike dhe pasurore e vlerësimit; metoda financiare e vlerësimit; vlerësimi ekonomiko-financiar dhe metoda kosto/përfitime; vlerësimi i investimeve nëpërmjet programeve kompjuterike; kapitulli përmbledhës dhe zbatime praktike; fjalor i analizës së investimeve; janë disa nga problemet kryesore që trajton teksti.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
527 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
414 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT