Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Bazat e Drejtës Doc. Dr. Orkida Totojani

Tekst Universitar

– Autor: Doc. Dr. Orkida Totojani
– Viti i Botimit: 2012 (ribotim)
– Volumi me: 271 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (23×16)cm
– Pesha: 0.430 kg
– Çmimi: 1300 Lekë

Peshë 0.430 g/kg
Përmasa 23 × 16 cm

Çmimi: 13.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Synimi i ketij libri është njohja e studentëve të profileve ekonomike me konceptet bazë të së drejtës, kryesisht të së drejtës civile. Nëpërmjet kapitujve të ndryshëm të librit studentet prezantohen me konceptin e së drejtës, ndarjet e saj dhe raportin e së drejtes me shkencat e tjera, raportin e se drejtës me shtetin, dallimin midis të drejtës private dhe së drejtës publike, raportin e së drejtës civile me degët e tjera të së drejtës, kuptimin e burimeve të së drejtës dhe hierarkinë e tyre të parashikuar në Kushtetutë.
Gjithashtu studentet arrijnë të përfitojnë një orientim të drejtë shkencor mbi marrëdhëniet që rregullon pjesa e përgjithshme e Kodit Civil dhe konkretisht te marrin informacionin e nevojshëm në lidhje me subjektet e së drejtës civile, personin fizik dhe personin juridik së bashku me cilësitë juridike që i karakterizojnë; të kuptojnë veprimin juridik dhe llojet e tyre.
Studentet të jenë në gjëndje të kuptojnë dhe të dallojnë institutet e së drejtës civile si institutin e përfaqësimit, parashkrimit, pronësisë dhe trashëgimisë me gjithë vecoritë e tyre.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
518 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
396 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
196 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
155 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
83 products
Drejtësi
Drejtësi
70 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
64 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
2 products
Libraria Universitare UBT