Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Biodiversiteti Velesin Peculi, Albert Kopali

Tekst Universitar

– Autor: Velesin Peculi, Albert Kopali
– Shtëpia Botuese: “Pegi”
– Viti i Botimit: 2012
– ISBN: 978-9928-162-23-6
– Volumi me: 360 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×17)cm
– Pesha: 0.600 kg
– Çmimi: 1200 Lekë

Peshë 0.600 g/kg
Përmasa 24 × 17 cm

Çmimi: 12.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Bidoversiteti dhe rendesia ekologjike.Biodiversiteti ne hapesire dhe ne kohe.Vlerat e Biodiversitetit.Rolet ekologjike. Biodiversiteti, jeta, evolucioni. Origjina e jetes dhe biodiversitetit. Teoria e evolucionit. Parimet e teorise se evolucionit. Seleksioni natyror. Speciet dhe speciazimi. Pershtatjet fiziologjike dhe evolutive. Migrimi kontinental dhe evolucioni. Te dhena historike per biodiversitetin. Hot-spotet e biodiversitetit. Biodiversiteti ne Shqiperi. Regjistrimi i specieve dhe biodiversitetit. Matja dhe treguesit e biodiversitetit. Koncepti i biodiversitetit dhe nivelet e organizimit. Diversiteti gjenetik, i specieve, taksonomik dhe ekosistemik. Diversiteti kulturor. Diversiteti gjenetik. Gjenetika e popullatave. Dinamika e popullatave. Diversiteti gjenetik ne agroekosisteme. Origjina e bimeve me interes bujqesor. Diversiteti i specieve. Origjina e specieve. Tipologjite e specieve. Shperndarja gjeografike e specieve. Speciet endemike. Speciet aliene. Organizmat invazive. Speciet nentokesore. Diversiteti i ekosistemeve. Shkalla hapsinore dhe biodiversiteti ne ekosisteme. Komunitetet, habitati, nishi ekologjik dhe biodiversiteti. Diversiteti i biomave. Ekorajonet tipike. Zonat klimatike dhe biomat tokesore. Biodiversiteti dhe termodinamika e ekosistemeve. Biogjeografia e ishujve. Biodiversiteti dhe hapesirat e mbrojtura. Zonat e mbrojtura. Biodiversiteti pyjor dhe rendesia ekologjike. Vlera pasurore e ekosistemeve pyjore. Pyjet dhe mjedisi. Biodiversiteti urban dhe rendesia ekologjike. Hapesirat e gjelbra urbane. Funksionet ekologjike. Fauna urbane. Kercenimi dhe rreziku i zhdukjes se biodiversitetit. Shkaqet e zhdukjes se biodiversitetit. Listat e kuqe. Speciet ekzotike, speciet alloktone,organizmat e modifikuar gjenetikisht. Ruajtja dhe mbrojtja e biodiversitetit. Prioritetet e ruajtjes. Biodiversiteti dhe bujqesia. Biodiversiteti dhe ndryshimet klimatike. Biodiversiteti dhe bioetika. Etika mjedisore dhe biodiversiteti. Edukimi mjedisor dhe edukimi i zhvillimit sostenibel. Biodiversiteti, ligjet dhe konventat. Biodiversiteti dhe zhvillimi i qendrueshem. Diversiteti dhe stabiliteti ekologjik i ekosistemeve.Bibliografia.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
518 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
396 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
196 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
155 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
83 products
Drejtësi
Drejtësi
70 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
64 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
2 products
Libraria Universitare UBT