Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Bujqesia Biologjike Velesin Peculi, Albert Kopali

Tekst Universitar

– Autor: Velesin Peculi, Albert Kopali
– Shtëpia Botuese: “Pegi”
– Viti i Botimit: 2013
– ISBN: 978-9928-162-51-9
– Volumi me: 351 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×17)cm
– Pesha: 0.550 kg
– Çmimi: 1200 Lekë

Peshë 0.550 g/kg
Përmasa 24 × 17 cm

Çmimi: 12.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Veshtrim historik i bujqesise biologjike. Zhvillimi dhe burimet historike te bujqesise biologjike. Drejtimet e bujqesise biologjike. Aspekte agroekologjike e mjedisore te bujqesise biologjike. Disa etapa themelore te bujqesise biologjike. Bujqesia biologjike dhe perhapja. Bujqesia biologjike ne bote dhe ne Evrope. Projektet kerkimore ne drejtim te bujqesise biologjike. Kontributi i BE. Organizatat ndekombetare per bujqesine Bio. Koncepti dhe funksionet e bujqesise biologjike. Bazat e bujqesise biologjike. Parimet, perparesite dhe kufizimet e bujqesise biologjike. Metodat. Bujqesia biologjike dhe biodiversiteti. Biodiversiteti si vlere e brendshme funksionale. Peizazhi bujqesor ne bujqesine biologjike. Pershtatja ekologjike e peizazhit. Analiza e territorit bujqesor ne nivel peizazhi. Analizimi i biodiversitetit ne nivel ferme ne bujqesine biologjike. Sistemi i fermes dhe biodiversiteti. Vleresimi i biodiversitetit ne nivel ferme. Indikatoret e biodiversitetit ne nivel ferme. Analizimi i biodiversitetit ne nivel toke. Bujqesia biologjike ne politiken komunitare. Rregullat dhe rregulloret e bujqesise biologjike. Ligjet e referimit ne bujqesine biologjike. Rregulloret ne nivel europian. Legjislacioni per biologjiken ne bote. Normat teknike te prodhimit, kontrollit, çertifikimit, etiketimit e perpunimit te produkteve biologjike. Kerkime ne administrimin e bujqesise biologjike. Legjislacioni shqiptar per bujqesine biologjike dhe perhapja e saj. Prodhimet shtazore biologjike. Rendesia e zooteknise ne bujqesine biologjike. Administrimi i mbareshtrimit biologjik. Perkujdesja e kafsheve sipas natyres. Konversioni ne fermen e bujqesise biologjike. Parimet dhe faktoret qe ndikojne konversionin. Motivimi dhe planifikimi i konversionit. Formimi dhe konsulenca ne bujqesine biologjike. Koncepte te pergjithshme per normimin, cilesine dhe çertifikimin. Entet e normimit.Normimi dhe ferma. Normimi dhe cilesia. Koncepti i besueshmerise. Çertifikimi dhe çertifikimi i personelit. Marketingu i produkteve te bujqesise biologjike. Kanalet e tregtimit. Formimi i çmimeve te prodhimit biologjik. Ferma biologjike dhe konsumatoret. Analiza ekonomike dhe strukturore e prodhimit biologjik. Prodhimi biologjik ne BE. Ekonomia dhe kostua e punes ne bujqesine biologjike. Perparesite social ekonomike te bujqesise biologjike. Projektimi i fermes se kultivimit biologjik. Toka, te ushqyerit e bimeve dhe plehrat e fermes biologjike. Metoda e analizimit te biodiversitetit ne nivel ferme ne bujqesine biologjike.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
518 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
396 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
196 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
155 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
83 products
Drejtësi
Drejtësi
70 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
64 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
2 products
Libraria Universitare UBT