Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Ekstension Kristaq Pata

Tekst Universitar

– Autor: Prof. Dr. Kristaq Pata
– Shtëpia Botuese: “Toena”
– Viti i Botimit: 2010
– ISBN: 978-99943-1-596-3
– Volumi me: 420 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (23×16.5)cm
– Pesha: 0.670 kg
– Çmimi: 1500 Lekë

Peshë 0.670 g/kg
Përmasa 23 × 16.5 cm

Çmimi: 15.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Ekstensioni përfaqëson një proçes dinamik në kuadër të zhvillimit më të përgjithshëm bujqësor e rural të vëndit tonë,sikurse të cdo vendi tjetër në botë. Ai lidhet me edukimin bujqësor, me kërkimin dhe me disa elemente të politikave agrare, që në tërësi përbëjnë atë që sot karakterizohet si Sistemi i Njohurive Bujqësore.
Që ekstensioni bujqësor të funksionojë si I tillë duhen ekstensionistë profesionistë, të aftë për të nxitur fermeret të pranojnë ndryshimet e sugjeruara e për tu mësuar atyre teknikat dhe metodat e nevojshme për realizimin e këtyre ndryshimeve.
Libri synon të mbulojë nevojat bazë të studentëve që studiojnë në të gjitha degët e ekonomisë bujqësore për njohuri në fushën e ekstensionit bujqësor,e njëkohësisht tu ofrojë një substancë të dobishme specialistëve të këtij shërbimi, studiuesve,funksionarëve shtetërorë apo privatë dhe mësimdhënësve gjate ushtrimit të veprimtarive të tyre.
Libri Ekstension është produkt i një eksperience të gjatë didaktike në Universitetin Bujqësor të Tiranës dhe asaj të fituar përmes specilizimeve,projekteve të përbashkëta dhe kontakteve të shpeshta të autorit me studiues e mësimdhënës të universiteteve perendimore, me popullsinë rurale të vëndit si dhe me specialist të Ekstensionit Bujqësor që punojnë në terren apo në strukturat e dikasterit përkatës që mbulon këtë shërbim.
Në këtë punim jepet kuadri mbi bazën e të cilit, studenti mund të thellohet më tej në përmbajtjen e lëndës së ekstensionit bujqësor. Po ashtu, cdo specialist që punon në terren do të ketë mundësi të adaptojë apo të përshtatë parime që kanë lidhje me fushën shkencore që mbulon dhe me kushtet konkrete të punës së tij për të ndihmuar më me efektivitet fermerin.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
526 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
414 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT