Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Energjite Alternative Etleva Jojic, Albert Kopali

Tekst Universitar

– Autor: Etleva Jojic, Albert Kopali
– Shtëpia Botuese: “Pegi”
– Viti i Botimit: 2016 (ribotim)
– ISBN: 978-9928-162-27-4
– Volumi me: 256 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (29×21)cm
– Pesha: 0.670 kg
– Çmimi: 1500 Lekë

Peshë 0.670 g/kg
Përmasa 29 × 21 cm

Çmimi: 15.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Koncepte themelore mbi energjine. Karakteristikat e energjise. Format dhe transformimi. Efiçensa e energjise. Historiku i perdorimit. Bota makroskopike. Lenda dhe energjia. Parimet baze mbi energjine. Puna. Format e energjise. Zinxhiret energjitike. Koncepti i karburantit. Energjia dhe bujqesia. Perdorimi direkt dhe indirekt i energjise ne bujqesi. Klasifikimi i burimeve energjitike. Kriteret e vleresimit. Burimet e energjive fosile. Qymyri, nafta,gazi natyror. Impaktet mjedisore te djegesve fosile. Energjia nukleare. Bota mikroskopike. Lenda dhe energjia. Rekasionet nukleare.Fisioni dhe fusioni. Perdorimet e energjise nukleare. Impaktet mjedisore. Impaktet mjedisore te djegesve fosile dhe Protokolli i Kyotos. Energjite e rinovueshme. Klasifikimi i energjive te rinovueshme. Energjia diellore. Perdorimet e energjise diellore. Sistemet pasive dhe aktive diellore. Panalet fotovoltaike. Impaktet mjedisore. Potencialet e energjise diellore ne Shqiperi. Energjia e eres. Mullinjte me ere. Sistemet per shfrytezimin energjitik te eres. Teknologjite e impianteve eolike. Sistemet e konversionit te energjise se eres. Impaktet mjedisore te energjise se eres. Potencialet e energjise se eres ne Shqiperi. Energjia e biomasave. Llojet e biomasave. Teknologjite e perdorura per biomasat. Proceset termokimike. Proceset biokimike. Biogazi dhe bioetanoli. Impaktet e perdorimit te biomasave. Kulturat energjitike. Potencialet e biomasave ne Shqiperi. Energjia gjeotermike. Sistemet gjeotermale. Uzinat energjitike gjeotermale. Sistemet e konversionit te energjise gjeotermale. Perdorimet direkte te energjise gjeotermale. Impaktet mjedisore. Burimet gjeotermale ne Shqiperi. Energjia e ujit (hidrike). Mekanizmat per shfrytezimin e energjise se ujit. Energjia hidroelektrike. Tipet e impianteve hidroelektrike. Impaktet mjedisore te energjise hidroelektrike. Energjia e detit. Format e energjive detare. Impiantet per shfrytezimin e energjise se detit. Potencialet e energjise hidroelektrike ne Shqiperi. Energjia e hidrogjenit. Bibliografia.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
526 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
414 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT