Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Manaxhimi i Turizmit Prof. Dr. Vjollca Bakiu

Tekst Universitar

– Autor: Prof. Dr. Vjollca Bakiu
– Shtëpia Botuese: “Erik”
– ISBN: 99943-47-03-9
– Volumi me: 317 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×17)cm
– Pesha: 0.490 kg
– Çmimi: 1200 Lekë

Peshë 0.490 g/kg
Përmasa 24 × 17 cm

Çmimi: 12.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Turizmi mund të mendohet si një bashkësi lidhjesh dhe fenomenesh që vijnë si rezultat i lëvizjeve dhe i qëndrimeve të përkohshme të njerëzve që udhetojnë, kryesisht në kohen e lirë, dhe për qellime rekreative.

Udhëtimet dhe qëndriet në vendet pritëse, tipike për turizëm, të cilat mund të plotësohen nga ndërmarrjet e industrisë turistike, diktojnë kërkesat për shërbime të ndryshme. Në dallim nga format e tjera të kalimit të kohës së lirë, turizmi i sheh këto lëvizje, qëndrime e pushime jo vetem në aspektin e plotësimit të të gjitha nevojave të turistëve por, edhe në aspektin ekonomik dhe tregtar të tyre.

Turizmi, konsiderohet si sektor i rëndësishëm i ekonomisë. Kjo për faktin se nëpërmjet tij vilet valutë e huaj dhe në një masë të konsiderueshme, si dhe krijohen mjaft vende të reja pune. Përveç kësaj ai lidhet edhe me një sërë sektorësh të tjerë ekonomikë, duke stimuluar dhe rritur aktivitetin e tyre.

Një nga objektivat e këtij teksti ka qënë gërshëtimi i koncepteve baze teorike të turizmit me ato të drejtimit të ndërmarrjeve hoteljere dhe turistike.

Paraqitja e koncepteve të tilla, si ç’është turizmi, lëvizja turistike, produkti turistik, e të tjera, ndeshën me mënyrat se si funksionojnë dhe si mund të kenë sukses ndërmarrjet e industrisë turistike si dhe me efektet pozitive makroekonomike të prejardhura nga turizmi.

Ky tekst është fryt i një përpjekje të mundimshme, ku pasqyrohet përvoja shumëvjeçare didaktike dhe studimore, përdorimi i një literature kohore, si dhe experiencë e gjatë e grumbulluar nga kontaktet me specialistë vendas dhe të huaj, por pavarësisht nga kjo ai mbetet i hapur për të gjithe si për studentë ashtu dhe per mjaft të ineresuar të kësaj fushe, të cilët me sygjerimet e tyre do të kondribuonin më tej në përmirësimin e metejshëm të tij.

 

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
518 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
396 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
196 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
155 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
83 products
Drejtësi
Drejtësi
70 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
64 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
2 products
Libraria Universitare UBT