Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Marketingu i Produkteve Bujqesore Palok Kolnikaj, Arben Vercuni, Behar Male

Tekst Universitar

– Autor: Palok Kolnikaj, Arben Vercuni, Behar Male
– Shtëpia Botuese: “Dita 2000”
– Viti i Botimit: (ribotim)
– ISBN: 978-99943-57-68-0
– Volumi me: 354 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×17)cm
– Pesha: 0.650 kg
– Çmimi: 1000 Lekë

Peshë 0.650 g/kg
Përmasa 24 × 17 cm

Çmimi: 10.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

MARKETINGU I PRODUKTEVE BUJQËSORE

 Palok Kolnikaj, Prof.as.dr.,

 

 Ojektivat e modulit

  • Të pajisë studentët me njohuri mbi funksionet e marketingut, dobitë-shtesë që realizohen nga ndërmjetësit përgjatë kanalit të marketingut, strukturat e tregut dhe institucionete marketingut të produkteve agroushqimore.
  • Të japë konsiderata mbi vlerësimin e eficiencës së marketingut dhe të shpjegojë alternativat e marketingut në vendimmarrje të fermerëve dhe të agrobizneve ndërmjetës në kanal.
  • Të japë njohuri të nevojshme për strukturat e tregut, pozicionin e fermerëve ndaj prodhimit të tyre dhe çmimeve të tregut; po kështu dhe të përpunuesve; për fuqinë e firmave në treg e në lidhje marrëveshjesh për shit-blerje etj.

 

Përshkrimi i shkurtër i programit

Kuptimi mbi marketingun e produkteve bujqësore dhe metodat për studimin e tij. Miksi i marketingut dhe zhvendosja në pozicion vendndodhjeje e firmave të depozitimit por edhe atyre të përpunimit. Konkurrenca në tregjet e produkteve bujqësore dhe ushqimore si dhe tipet e saj. Fuqia në treg dhe fuqia për marrëveshje e firmave, tipet e saj. Alternativat për marketing të fermerëve dhe agrobizneseve. Transportimi dhe ruajtja e produkteve.  Çmimi qartësues i tregut dhe sinjal për prodhimin. Kanalet e marketingut dhe lidershipi. Tregtia me shumicë dhe tregtia me pakicë e ushqimeve.


 

 Literatura

  • Marketing of Agricultural Produkt. Richard L. Kohl, Joseph N. Uhl. Ribotimi i 10-të, Purdue University New Jersey, 2008.
  • Le Marketing des produits agroalimenteires. Philippe Aurier, Lucie Sirieix. Dunod, Paris, 2004.
  • Bazat e Marketingut. A. Verçuni, Tiranë 2007.
  • Marketingu (Bazat). B. Ceku, A. Abazi, L. Elmazi. Tiranë, 2006

Kooperimi dhe Integrimi në Bujqësi, B. Musabelliu, P. Kolnikaj,  Tiranë 2006

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
526 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
414 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT