Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Matematika për Ekonomistët 2- Saimir Hoxha

Tekst Universitar

– Autor: Saimir Hoxha
– Shtëpia Botuese: “Emal”
– Viti i Botimit: 2016 (ribotim)
– ISBN: 978-9928-04-133-3
– Volumi me: 174 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (23.5×16.5)cm
– Pesha: 0.320  kg
– Çmimi: 1000 Lekë

Peshë 0.320 g/kg
Përmasa 23.5 × 16.5 cm

Çmimi: 10.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Teksti është hartuar mbi bazën e leksioneve të shkruara nga autori në lëndën” Matematika për Ekonomistët” që zhvillohet në departamentet ekonomike.

Teksti është ndarë në tre pjesë, Algjebra lineare, Elementë të matematikës për analizën ekonomike dhe Programimi linear.

Në pjesën e parë janë dhënë, hapësirat lineare, metrike dhe algjebra e matricave. Janë trajtuar transformimet lineare, vlerat dhe vektorët karakteristikë. Në fund, janë dhënë format kuadratike të pakushtëzuara, të kushtëzuara dhe klasifikimi i tyre.

Në pjesën e dytë janë dhënë funksionet me shumw variabla, limiti, vazhdueshmeria, derivatet e pjesshme, derivati i plotë dhe derivati sipas një drejtimi të dhënë. Janë trajtuar kushtet e nevojshme dhe të mjaftueshme të ekzistencës së ekstremumeve të pakushtëzuara të funksioneve me shumë variabla. Janë dhënë kushtet e nevojshme dhe të mjaftueshme të ekzistencës të ekstremumeve të kushtëzuara me kushte barazime dhe mosbarazime.

Në fund janë trajtuar probleme të optimizimit të funksioneve me shumë variabla me kushte të përziera.

Në këtë pjesë është edhe kapitulli i analizës statike të modeleve ekonomike që bëhet me anën e sistemeve të funksioneve implicitë.

Në pjesën e tretë është paraqitur problemi i përgjithshëm i programimit linear dhe është dhënë zgjidhja e tij grafikisht dhe me algoritmin simpleks.

Më pas janë trajtuar problemet duale dhe algoritmi simpleks dual.

Shpreh mirënjohjen për ndihmën e kolegëve dhe studentëve dhe mirëpres çdo vërejtje që do t’i vlente përmirësimit të tekstit.

Autori

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
527 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
413 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT