Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Mjediset e Mbrojtura Astrit Balliu

Tekst Universitar

– Autor: Astrit Balliu
– Shtëpia Botuese: “Kristalina-KH”
– Viti i Botimit: 2012 (ribotim)
– ISBN: 978-99956-43-68-3
– Volumi me: 279 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (23×16)cm
– Pesha: 0.400 kg
– Çmimi: 1000 Lekë

Peshë 0.400 g/kg
Përmasa 23 × 16 cm

Çmimi: 10.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Mjediset e mbrojtura

Rëndësia, historiku, përhapja, gjendja dhe perspektiva e zhvillimit të mjediseve të mbrojtura. Klasifikimi i mjediseve të mbrojtura. Parime të përgjithshme konstruktive dhe ndërtimore të mjediseve të mbrojtura. Mikroklima e mjediseve të mbrojtura. Bilanci termik i mjediseve të mbrojtura. Aspekte të fiziologjisë së bimëve në mjedise të mbrojtura. Marrëdhënijet e fotosintezës dhe frymëmarrjes me temperaturën, intensitetin e ndricimit, përqëndrimin e CO2, etj. Nevojat për ujë në mjedise të mbrojtura dhe përllogaritja e tyre. Të ushqyerit e bimëve në mjedise të mbrojtura. Roli fiziologjik i elementëve kryesorë ushqyes. Simptomat e mungesës dhe të tepricës së elementëve kryesorë  ushqyes. Perllogaritja e nevojave per pleherim. Praktikat e mira bujqësore të kultivimit të bimëve perimore të familjes solanore, bostanore, bishatjore, kenopodiore, ombrellore, etj ne mjedise të mbrojtura.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
527 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
413 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT