Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Parazitologjia Veterinare Bejo Bizhga

Tekst Universitar

– Autor: Bejo Bizhga
– Shtëpia Botuese: “Mirgeeralb”
– Viti i Botimit: 2013
– ISBN: 978-9928-07-148-4
– Volumi me: 701 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×17)cm
– Pesha: 1.2 kg
– Çmimi: 3000 Lekë

Peshë 1.2 g/kg
Përmasa 24 × 17 cm

Çmimi: 30.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Në kapitullin e I rë-Parazitologjia e përgjithshme jepet informacion mbi objektin e parazitologjisë veterinare në përgjithesi dhe parazitizmin si fenomen biologjik.Një historik i shkurter mbi zhvillimin e parazitologjisë, parazitet dhe përbujtësit, klasifikimin, veçoritë dhe maredheniet midis tyre, ciklin biologjik dhe ndryshimet evolucionare të parazitëve, sëmundjet parazitare, veçoritë dhe faktorët që ndikojne në shfaqjen e tyre. Flitet për imunitetin në semundjet invazive, lidhjet e parazitizmit me metabolizmin dhe prodhimtarine e kafshëve dhe shpendëve, dëmet që shkaktojnë sëmundjet parazitare, karakterin zoonotik të shumë sëmundjeve parazitare. Kapitulli ofron informacion të plotë për diagnozën në sëmundjet parazitare. Flitet për diagnozën koprologjike, hematologjike, dermatologjike, urologjike, imunologjike, ambientale dhe metodat e reja të percaktimit të llojeve të parazitëve.

Në kapitullin Protozologjia veterinare shpjegohen veçoritë morfologjike dhe biologjike të protozoarëve në të gjitha speciet e kafshëve dhe shpendëve dhe zoonozat parazitare. Ofrohet informacion i plotë për flagjelatët si leishmaniet dhe tripanozomozat, trikomonat, hekzamitat, histomonat. Flitet për amebat, microsporat, nozemat, encefalitozon dhe ciliatët parazitarë. Ofrohet informacioni i plotë për tipin apikomplexa dhe për të gjitha llojet e koksidieve të zorrëve, gjakut dhe indeve (Eimeriet, Izospora, Babeziet dhe Theileriet, Sarkocistet,Toxoplazmat, Kryptosporidiet, Plasmodium, Hepatozoon, Leukociotozoon etj.).

Në kapitullin Helmintologjia veterinare ofrohet informacion i plotet për veçoritë morfologjike dhe biologjike të trematodëve. cestodëve, nematodëve, akantocefalëve, pentastomomideve dhe anelideve. Flitet për Fasciolidae, Paramfistomatidae, Opistorhidae, Skistosomatidae, Prostogonimidae, Heterophyidae, etj. gjinitë, përfaqësuesit, taksonominë dhe sëmundjet e shkaktuara prej tyre. Flitet për cestodët dhe metacestodët e ripertypësave, shpendeve, gjithshkangrënësve dhe të mishngrënësve. Flitet për askaridet, oksiuret, rhabitidet, strongylidet, filaridet dhe adenophorea në derra, njëthundrakë, shpendë, ripertypësa, brejtës, kafshë të egra dhe dekorative, mishngrënës dhe gjithshkangrënës. Gjendet informacioni i nevojshëm për akantocefalët, anelidet dhe pentastomidët.

Në kapitullin Araknoentomologjia veterinare gjendet informacioni i gjithanshëm për interesin veterinary të tipit arthropoda.
Flitet gjerësisht për Krustacet, Arachnidet, Scorpionidet, rriqnat Ixodidae, Argasidae, Dermanysiidae, shkaktaret e zgjebeve ne kafshe, diagnozën, terapinë dhe profilaksinë e tyre. Flitet për Insektet Hemiptera, Mallofaga, Anoplura, Nenrendet Nematocera dhe Brachycera, Oestrus, Hypoderma, Gastrofilus. Muscidae, Hipoboscidae. Aphaniptera, Coleoptera
Në libër sillen 2 kapituj te fundit ku në njerin prej tyre gjenden të gjithë parazitët në kafshë të grupuar sipas specieve dhe vendlokalizimit në to dhe në kapitullin tjetër gjithshka që një studenti ose specialisti do ti duhej për një informacion për antiparazitarët dhe aplikimin e tyre në veterinari.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
527 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
414 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT