Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Pedogjeografia Prof. Dr. Fran Gjoka

Tekst Universitar

– Autor: Prof. Dr. Fran Gjoka
– Shtëpia Botuese: “Mediaprint”
– Viti i Botimit: 2021 (ribotim)
– ISBN: 978-9928-08-501-6
– Volumi me: 252 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×17)cm
– Pesha: 0.450 kg
– Çmimi: 1100 Lekë

Peshë 0.450 g/kg
Përmasa 24 × 17 cm

Çmimi: 11.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

LibriPedogjeografia trajton një kuadër tëcaktuar temash mbi gjenezën, morfologjinë, klasifikimin, shpërndarjen dhe hartografinë e tokave. Në libër shtjellohen gjerësisht çështje të tilla si funksionet e tokës në përbërje të ekosistemeve, mekanizmat e alterimit abiotik dhe biotik tëmineraleve, faktorët dhe proceset e formimit të tokës, veçoritë morfologjike, cilësitë fizike, kimike dhe biologjike, klasifikimi taksonomik, shpërndarja dhe hartografimi, përdorimi dhe degradimi i tokave, si edhe tokat e Shqipërisë. Gjithashtu, në libër përfshihen disa ushtrime si studimi fushor i tokës, pH, lënda organike, azoti total, kapaciteti i këmbimit kationik, tekstura dhe struktura e tokës. Libri është informativ dhe shërben si një tekst mësimor bazë për studentët e degëvetë Gjeografisë, Bujqësisë dhe Mjedisit, Pylltarisë, Biologjisë, Gjeologjisë, por mund të shërbejë edhe si njëreferencë e mirë për specialistët e këtyre fushave.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
518 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
396 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
196 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
155 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
83 products
Drejtësi
Drejtësi
70 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
64 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
2 products
Libraria Universitare UBT