Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Semundjet e Kafsheve Ripertypese Prof. Petrit Berberi, Prof. Vangjel Ceroni, Prof. Anastas Munguli, Prof. Paskal Gjino, Prof. Nefail Biba

Tekst Universitar

– Autor: Prof. Petrit Berberi, Prof. Vangjel Ceroni, Prof. Anastas Munguli, Prof. Paskal Gjino, Prof. Nefail Biba
– Viti i Botimit: 2014 (ribotim)
– ISBN: 978-9928-358-45-5
– Volumi me: 510 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (30×21)cm
– Pesha: 1.5 kg
– Çmimi: 2500 Lekë

Peshë 1.5 g/kg
Përmasa 30 × 21 cm

Çmimi: 25.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Teksti Universitar Sëmundjet e Kafshëve Ripërtypëse, është botim i ripunuar që afrohet në dispozicion të studentëve të Fakultetit të Mjekësisë Veterinare dhe mjekëve veterinerë që punojnë në prodhim.
Teksti është përgatitur në bazë të programit të ri të lëndës Sëmundjet e Kafshëve Ripërtypëse, që zhvillohet në Fakultet. Ai përmbledh dymbëdhjetë kapituj në të cilët përshkruhen sëmundjet e brendshme, sëmundjet infektive, ato parazitare, helmimet që vërehen më shpesh në kafshët ripërtypëse, ndërhyrjet kirurgjikale që aplikohen në praktikë dhe patologjitë e kafshëve të sapolindura. Në tekst patologjitë trajtohen sipas sistemeve dhe në bazën e çdo sëmundjeje janë vendosur elementët përbërës, si shkakësia, patogjeneza, klinika, ndryshimet morfologjike, zhvillimi dhe prognoza, diagnoza dhe diagnoza diferenciale, mjekimi dhe masat parandaluese.
Në hartimin e këtij teksti janë shfrytëzuar të dhënat më të reja bashkëkohore të literaturës për patologjitë e këtyre specieve si dhe përvoja shumë vjeçare e vetë autorëve dhe e specialistëve të prodhimit. Informacioni që jepet në tekst është tërësisht i karakterit kliniko-formues dhe plotësisht i zbatueshëm në kushtet e veprimtarisë klinike në Fakultet dhe prodhim.
Teksti i ripunuar Sëmundjet e Kafshëve Ripërtypësve mbështetet në vlerësimet e botimit të parë dhe reflekton vërejtjet e sugjerimet dashamirëse të përdoruesve të tij. Autorët shprehin mendimin se përgatitja dhe botimi i këtij teksti do të ndikojë në rritjen teoriko-profesionale të studentëve dhe specialistëve të prodhimit dhe njëkohësishtdo të jetë kontribues i drejtpërdrejtë në mbrojtjen e shëndetit, rritjen e prodhimit, aftësive riprodhuese të kafshëve ripërtypëse, etj.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
526 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
414 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT