Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Shtimi i Bimeve te Hortikultures Petrit Rama

Tekst Universitar

– Autor: Petrit Rama
– Shtëpia Botuese: “Pegi”
– Viti i Botimit: 2013
– ISBN: 978-9928-162-95-3
– Volumi me: 308 faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×17)cm
– Pesha: 0.500 kg
– Çmimi: 900 Lekë

Peshë 0.500 g/kg
Përmasa 24 × 17 cm

Çmimi: 9.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

Sigurimi dhe mbjellja e fidanave me zhvillim normal të rrënjëve dhe kurorës si dhe të pastra nga sëmundjet dhe dëmtuesit, të shartuara me varietete të zgjedhura është një nga faktorët kryesor për suksesin në hortikulturë. Zakonisht si amatorët ashtu dhe prodhuesit industrial furnizohen me fidana nga fidanishtet apo nga tregëtaret. Jo rrallë meren dhe vetë kultivuesit, qofshin këta amatorë ose industrialë, me shumëzimin e bimëve  dhe prodhimin e fidanave. Për këtë arësye është e nevojshme, për të dyja rastet, të njihen metodat me të cilat shumëzohen bimët e kopshtit, bazat teorike (morfologjike, anatomike, fiziologjike dhe biokimike) të shtimit vegjetativ dhe atij me farë, faktorët që ndikojnë në rrenjëzim si dhe të gjënden mënyra për të rritur aftësitë rrënjëzuese edhe të  atyre specieve dhe kultivarëve që rrënjëzojnë me vështirësi apo nuk rrënjëzojnë.

Libri ,përveç studentëve të Fakultetit të bujqësise dhe mjedisit   shërben dhe siudhëzues dhe mesues  i  mjaftueshem për të gjithë ata që mëern apo do meren me prodhim fudanash të bimëve të hortiukulturës apo do thellojnë studimet e tyre në fushën e prodhimit të fidanave .

Në këtë libër lexuesi do të gjëje jo vetëm teknologji bashkëkohore për prodhimine fidave (me farë , me copa ,me shartim, in vitro, në fushë, në serë , përdorimine fitohormoneve  rrënjëzuese,të bankove të rrënjëzimi të copave  me mjegullim,etj),por dhe do mësojë shkaqet e rrënjëzimit apo të mos rrënjëzimit të copave .Ky libër do ndihmojë prodhuesin e fidanave, apo atë që do të meret  me prodhimin e fidanave  të rrisë sasinë dhe cilësinë e fidanave dhe të arsyetojë për të shtuar  bimët që  shtohen me vështirësi.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
526 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
414 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT