Jeta e fakultetit është ëndrra më e bukur që ti ke parë ndonjëherë dhe s’do ta shikosh më kurrë.

U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen

Virologjia Veterinare Prof. Dr. Kristaq Berxholi, Prof. Dr. Ludwig Hass

Tekst Universitar

– Autor: Prof. Dr. Kristaq Berxholi, Prof. Dr. Ludwig Haas
– Shtëpia Botuese: “Vllamasi ”
– Viti i Botimit: 2013 (ribotim)
– ISBN: 978-9928-4177-7-0
– Volumi me: 558  faqe
– Brendësia e librit: black
– Kopertina: fleksibel
– Formati i librit: (24×16)cm
– Pesha: 1 kg
– Çmimi: 2000 Lekë

Peshë 1 g/kg
Përmasa 24 × 16 cm

Çmimi: 20.00 

**SHËNIM: Për blerjet online çmimi në euro përmbledh çmimin e librit, shpenzimet e paketimit dhe koston e transaksionit në PayPal. (Shembull – Libri në Librari kushton 1200 lek, Online 12 euro)

 

Virologjia është një degë e shkencës së biologjisë që merret me studimin e  viruseve dhe të sëmundjeve virale që ata shkaktojnë. Si degë e shkencave  eksperimentale, zhvillimi i njohurive tona eksperimentale ka qënë i varur në bazë të zhvillimit të teknikave. Fillimisht virusët, ashtu si dhe mikrobët e tjerë, janë studjuar duke u nisur nga interesat e patologëve për shkakun e sëmundjeve infektive në kafshë, njerëz dhe bimë.

Kur u zbuluan virusët e bakterieve në vitin 1915 – 1917, lindi një shpresë se me anën e tyre mund të kontrolloheshin sëmundjet bakteriale si kolera  dhe dizenteria, gjë që stimuluan mjaft kërkimet përkatëse në këtë drejtim.
Ideja që virusët mund të përdoreshin për të studjuar problemin fondamental  të biologjisë, bëri që në fillim të viteve 1940 të krijohej grupi i zhvillimit të fagëve. Këto studime ndihmuan që të krijohej një degë e re e biologjisë molekulare, gjë e cila çoi në revolucionarizimin e studimit të virusëve. Kjo histori e shkurtër i përket periudhës së para viteve 1980.

Share mediat sociale:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koleksioni i Librave Librarinë Universitare UBT

Libra Artistikë
Libra Artistikë
605 products
Bujqësi & Mjedis
Bujqësi & Mjedis
526 products
Ekonomi & Agrobiznes
Ekonomi & Agrobiznes
414 products
Histori & Politikë
Histori & Politikë
197 products
Psikologji & Sociologji
Psikologji & Sociologji
158 products
Bioteknologji & Ushqimi
Bioteknologji & Ushqimi
139 products
Veterinari
Veterinari
130 products
Pyje
Pyje
129 products
Personalitete & Autobiografi
Personalitete & Autobiografi
126 products
Filozofi
Filozofi
84 products
Drejtësi
Drejtësi
75 products
Libra të tjerë
Libra të tjerë
69 products
Nga Mjekësia
Nga Mjekësia
65 products
Fjalorë & Enciklopedi
Fjalorë & Enciklopedi
60 products
Ismail Kadare
Ismail Kadare
58 products
Edicione në Anglisht
Edicione në Anglisht
42 products
Universitete të Tjera
Universitete të Tjera
32 products
Art & Kulturë
Art & Kulturë
3 products
Libraria Universitare UBT